Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Bερολίνο: Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να ωθήσει την Τουρκία στην έξοδο

Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει στο ΝΑΤΟ, παρά την κρίση ανάμεσα στην Άγκυρα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά από την άλλη οι Σύμμαχοι δεν πρέπει να "εγκαταλείψουν" τους αντιπάλους της τουρκικής εξουσίας, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η γερμανίδα υπουργός Άμυνας.


"Η Τουρκία δεν μας διευκολύνει την εργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ", παραδέχθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς η Άγκυρα διαμαρτύρεται έντονα εδώ και δύο εβδομάδες για την απαγόρευση που επιβλήθηκε σε πολλούς υπουργούς να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις της τουρκικής διασποράς στην Ευρώπη υπέρ του Ερντογάν.

"Όμως κανείς δεν πρέπει να φανταστεί ότι μια Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ θα μας άκουγε καλύτερα, ή μήπως θα ήταν πιο εύκολη η ζωή, αν η Τουρκία παρέμενε στο ΝΑΤΟ", προειδοποίησε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για τη γερμανίδα υπουργό Άμυνας, "είναι "ακριβώς" επειδή τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι "μια συμμαχία" που μπορούν να "συζητούν πιο εύκολα τις αρχές (τους) που αφορούν τη δημοκρατία και το άνοιγμα της κοινωνίας – ακόμη και στην αμφισβήτηση".
 ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
15/3/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin