Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Νέο κύκλο αγωγών ανακοινώνουν οι παλιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου

Νέο κύκλο αγωγών εναντίον της Τράπεζας Κύπρου ανακοινώνουν οι παλιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, ενώ την ίδια ώρα εκφράζουν την άποψη ότι εάν είναι επιτυχής η προσφυγή της τράπεζας εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας λόγω του κουρέματος των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου το 2012 στο Διεθνές Κέντρο Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών (International Centre for Settlement of Investment Disputes), το όποιο ποσό αποζημίωσης πρέπει να αποδοθεί στους παλαιούς μετόχους.


Στην ανακοίνωση, μετά από πρόσφατη συνεδρία του ΔΣ του Συνδέσμου Παλαιών Μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, η οποία υπογράφεται από τον Γραμματέα του ΔΣ Στέλιο Νίκολσον αναφέρεται ότι αφότου ο σύνδεσμος έλαβε απάντηση από την τράπεζα ότι «ουδέν έχει να παραχωρήσει στους παλαιούς μετόχους», ομάδα από 285 παλαιούς μετόχους «έχουν καταχωρήσει τον Σεπτέμβριο, 2014 αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και άλλων διεκδικώντας αποκατάσταση των μετοχών τους ή διαζευκτικά αποζημίωση». Η διαδικασία αυτή οδεύει προς εκδίκαση, προστίθεται.

«Λόγω ενδιαφέροντος και από άλλους μετόχους που επιθυμούν παρόμοια θεραπεία, ο Σύνδεσμος μας έχει πρόσφατα οργανώσει με τους δικηγόρους μας ένα δεύτερο γύρο αγωγών που βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται.

 Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στο nitsa@iak.org.cy ή να επικοινωνήσουν με τη κ. Νίτσα Οδυσσέως στο 22 55 46 39 μεταξύ 09:00-13:00 καθημερινά, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
1/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin