Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ο συριακός στρατός κατέλαβε για δεύτερη φορά την Παλμύρα

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και τους συμμάχους τους, ανακατέλαβαν την ιστορική ακρόπολη της Παλμύρας, εκτοπίζοντας τους "μαχητές" του «Ισλαμικού Κράτους», που είχαν καταλάβει την πόλη.


Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ο συριακός στρατός ανακατέλαβε πλήρως την πόλη την Πέμπτη, αν και παρατηρητές ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις και οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται.

Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους» Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάτι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass επικαλούμενο ιρακινά μέσα ενημέρωσης, φέρεται να κάλεσε τους μαχητές του να καταφύγουν σε «ασφαλείς» ορεινές περιοχές του Ιράκ και της Συρίας μετά την επίθεση του ιρακινού στρατού και των δυνάμεων της διεθνούς συμμαχίας για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, τα συριακά στρατεύματα με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας όπως και άλλων συμμάχων τους είναι έτοιμα να ανακαταλάβουν ολόκληρη την Παλμύρα.
  in.gr
2/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin