Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Γκάμπριελ: Πιο απίθανο από ποτέ να μπει στην ΕΕ η Τουρκία

«Σήμερα η Τουρκία είναι σίγουρα πιο μακριά από ποτέ από το να γίνει μέλος της ΕΕ», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη που δημοσίευσε το Σάββατο το Spiegel, όπως αναφέρει το Reuters.


Ο Γκάμπριελ πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε πάντα αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να γίνει η Τουρκία μέλος της ΕΕ, αλλά αποτελούσε μειοψηφία στο κόμμα του, τους Σοσιαλδημοκράτες.

Το 2005, πριν αναλάβει την εξουσία, η Αγκελα Μέρκελ ήταν ενάντια στην είσοδο της Τουρκίας στην Ενωση και προτιμούσε μία «συνεργασία με προνόμια».

 Ο Γκάμπριελ ήταν ενάντια σε αυτό, καθώς θεωρούσε ότι θα έκανε τους Τούρκους να αισθάνονται «δευτεροκλασάτοι» Ευρωπαίοι. Ομως, παραδέχθηκε ότι η άποψή του άλλαξε μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.

«Σήμερα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, εξαιτίας του Brexit», είπε και τάχθηκε υπέρ μίας ιδιαίτερης σχέσης με τη Μ. Βρετανία έπειτα από την έξοδό της. «Αυτή θα είναι μία σημαντική διδακτική διαδικασία για την ΕΕ και ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει προσχέδιο για άλλες χώρες μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin