Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Νέα συμφωνία για τη μετανάστευση υπέγραψαν Γερμανία και Τυνησία

Η Γερμανία και η Τυνησία ανακοίνωσαν την Παρασκευή την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας για τη μετανάστευση, η οποία προβλέπει την επίσπευση του επαναπατρισμού Τυνήσιων η αίτηση ασύλου των οποίων έχει απορριφθεί, ένα σημείο έντασης μεταξύ των δύο χωρών μετά την επίθεση του Βερολίνου.


Αυτή η νέα «συμφωνία (...) υπογράφτηκε χθες» (Πέμπτη). «Θα ικανοποιήσει την Τυνησία και θα ικανοποιήσει και τη Γερμανία», δήλωσε ο τυνήσιος πρόεδρος Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στην Τύνιδα.

Η συμφωνία «δεν πλήττει καθόλου την κυριαρχία της Τυνησίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», είπε, σημειώνοντας πως αφορά μέχρι τώρα 1.500 Τυνήσιους πολίτες.

Η Μέρκελ δήλωσε από την πλευρά της πως η συμφωνία προβλέπει κυρίως την απάντηση «μέσα σε 30 ημέρες» της Τύνιδας σε αιτήματα ταυτοποίησης που της στέλνει το Βερολίνο.

Αυτό το ερώτημα ήταν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στην υπόθεση του Τυνήσιου Άνις Άμρι, του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου εναντίον μιας χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων.

Οι Τυνησιακές αρχές κατηγορήθηκαν ότι είχαν εμποδίσει για κάποιους μήνες το 2016 τον επαναπατρισμό του. Είχαν δηλώσει την καλή τους πίστη, υπενθυμίζοντας πως οι διαδικασίες ταυτοποίησης ήταν μακρές και απαραίτητες.
  [zougla.gr]
4/3/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin