Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Αυστρία: Εξαίρεση από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων

Η εξαίρεση της Αυστρίας από το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ είναι «απαραίτητη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αυστριακός καγκελάριος, Κρίστιαν Κερν, εξερχόμενος από το καθιερωμένο, εβδομαδιαίο συμβούλιο.


«Η χώρα μας έχει ήδη εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», εκτίμησε ο Κερν, τονίζοντας πως η Αυστρία θα συζητήσει μία πιθανή απαλλαγή της από την όποια υποχρέωση να δεχθεί επιπλέον αιτούντες ασύλου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης.

«Θα στείλουμε το ταχύτερο δυνατό μία επιστολή» πριν την επίσημη έναρξη των σχετικών συζητήσεων, προανήγγειλε ο Κερν.

Πριν λίγες ημέρες, παρόμοιο αίτημα να εξαιρεθεί η Αυστρία από το πρόγραμμα για την μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία ζητούσε και ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που ηγείται της κυβέρνησης συνασπισμού, μαζί με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης εφαρμόζεται ήδη σε πολύ περιορισμένη κλίμακα, εξαιτίας της αντίθεσης και άλλων χωρών, στην ανατολική Ευρώπη, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία.
  kathimerini.com.cy, skai.gr
 28/3/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin