Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Υπεβλήθηκε επίσημο αίτημα για δημοψήφισμα στη Σκωτία

Επιδόθηκε στην Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι η επιστολή της Πρώτης Υπουργού της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον, με την οποία το Λονδίνο καλείται να επιτρέψει την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.


«Σε αυτές τις πολύ αλλαγμένες συνθήκες ο λαός της Σκωτίας πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον του», σημειώνει η επιστολή σε μια αναφορά στην ψήφο υπέρ του Brexit, η οποία δε βρήκε σύμφωνη το 62% των Σκωτσέζων.

«Εν συντομία, να ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση», προσθέτει η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP).

Η κα Στέρτζιον σημειώνει ότι η στιγμή για την έναρξη της διαδικασίας για το δημοψήφισμα είναι κατάλληλη, ώστε αυτό να διεξαχθεί μεταξύ του Οκτωβρίου του 2018, όταν θεωρητικά θα έχουν συμφωνηθεί οι όροι του Brexit και της άνοιξης του 2019, λίγο πριν υλοποιηθεί το Brexit.
Η κα Μέι έχει ήδη απορρίψει το αίτημα διαμηνύοντας ότι «τώρα δεν είναι η ώρα», με τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ σε εξέλιξη.
  riknews.com.cy
31/3/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin