Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Αβραμόπουλος προς κράτη-μέλη: Ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας για το μεταναστευτικό

Σαφές μήνυμα προς τα κράτη-μέλη να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να μην απευθύνονται μόνο στο εσωτερικό τους ακροατήριο έστειλε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή "State of the Union" του Euronews, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.


"Θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Δεν χωρούν πλέον δικαιολογίες και προσχήματα. Τα Κράτη Μέλη οφείλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους", υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι μόλις το 14% των μετεγκαταστάσεων που έχουν προβλεφθεί, έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, ενώ σε ό,τι αφορά τους τομείς της μετεγκατάστασης, της επανεγκατάστασης και των επιστροφών, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως η Επιτροπή έχει θέσει τα κράτη-μέλη προ των ευθυνών τους.

"Το μήνυμα που στέλνουμε από εδώ, από τις Βρυξέλλες, είναι ότι μπορούμε να το επιτύχουμε μέχρι την προθεσμία που έχουμε θέσει για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Εξαρτάται από το εάν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση πίσω από τις δεσμεύσεις και τις αποφάσεις των κρατών μελών", ανέφερε.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να απευθύνονται μόνο προς το εσωτερικό τους ακροατήριο και ότι ήρθε η στιγμή να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συμβάλουν στις κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές. "Και λέω κοινές, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, πριν ενάμιση χρόνο στο Λουξεμβούργο, τα κράτη-μέλη έλαβαν την απόφαση αυτή, από την οποία και δεσμεύονται", κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
4/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin