Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Στον πάτο η οικονομία

Με την ελληνική οικονομία να έχει πάρει την κάτω βόλτα και τους οικονομικούς δείκτες να επιδεινώνονται διαρκώς τους πρώτους μήνες του 2017, δημιουργούνται έντονες ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις, με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.


Όπως έχει γίνει γνωστό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει σε όλες τις παραχωρήσεις προς τους δανειστές, με αποτέλεσμα να έρχεται πιο κοντά στη συμφωνία.

Ωστόσο, το πλήγμα θα είναι τεράστιο για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.

Μαζί με τις μειώσεις αφορολόγητου και συντάξεων, οι συλλογικές συμβάσεις δεν επανέρχονται και το όριο των απολύσεων αυξάνει.

Επίσης, έχει κλείσει και η πώληση μεγάλου κομματιού του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, αλλά εδώ γίνεται μια προσπάθεια να μην περιληφθούν τα υδροηλεκτρικά -λίγο δύσκολο- αλλά και να μεταβιβαστεί το 17% της επιχείρησης που σήμερα βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ στο υπερταμείο.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της τελικής συμφωνίας το περιέγραψε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς: «Στόχος είναι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) να επιτευχθεί έως το Eurogroup της 7ης Απριλίου. Θα προηγηθεί η συνεδρίαση προετοιμασίας του ΕuroWorking Group την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαρτίου».
    elzoni.gr
29/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin