Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ

Το αντιευρωπαϊκό του παραλήρημα συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτοξεύοντας νέες απειλές.


«Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια στους δρόμους. Εμείς, ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία» δήλωσε ο Ερντογάν υποδεχόμενος στην Αγκυρα εκδότες από την Ανατολία.

«Αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε σαν κοινούς εγκληματίες όσους κρύβουν το πραγματικό πρόσωπό τους. Απευθύνομαι στους Ευρωπαίους που μας κουνούν το δάχτυλο: Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα του ‘κλώτσου και του μπάτσου’, δεν μπορείτε να παίζεται με την υπερηφάνειά της, ούτε να κλείνετε στους υπουργούς της την πόρτα και να τραβάτε τους πολίτες της στους δρόμους. Παρακολουθούμε από κοντα όσα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο» δήλωσε.

Ο τούρκος πρόεδρος έδωσε απάντηση και στις επικρίσεις που δέχεται σε θέματα ελευθερίας του λόγου και τις συλλήψεις δημοσιογράφων. Είπε ότι του έχει δοθεί μία λίστα συλληφθέντων δημοσιογράφων, χαρακτηρίζοντας 144 από αυτούς «τρομοκράτες». Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα, αλλά χωρίς να τον κατονομάζει, στην περίπτωση του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», του τουρκικής καταγωγής γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, την απελευθέρωση του οποίου έχει ζητήσει η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Είπε συγκεκριμένα: «Είναι ένας πράκτορας τρομοκράτης. Λένε και καλά ότι είναι δημοσιογράφος. Φιλοξενήθηκε επί ένα μήνα στην κατοικία του προξένου της Γερμανίας. Έρχεται η καγκελάριος να μας πει ‘υπάρχει ένας δημοσιογράφος με διπλή ιθαγένεια, θέλουμε να τον αφήσετε εκλεύθερο’. Το έκρυψαν ένα διάστημα κα μετά οδηγήθηκε στο δικαστήριο και συνελήφθη. Τώρα είναι μέσα και έτσι θα συνεχίσει».

Απευθυνόμενος στην κ. Μέρκελ, ο τούρκος πρόεδρος την έψεξε επειδή τάχθηκε στο πλευρό της Ολλανδίας στη διένεξή της με την Τουρκία: «Ωραία, αν εσύ είσαι στο πλευρό της Ολλανδίας, εγώ είμαι στο πλευρό του λαού μου και του Θεού».
  elzoni.gr
23/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin