Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Τουρκία: Η Γερμανία υποστηρίζει τους υποκινητές του πραξικοπήματος

Νέα διπλωματική διαμάχη αναμένεται να ξεσπάσει ανάμεσα σε Τουρκία και Γερμανία, μετά τις νέες δηλώσεις εκπροσώπου του τούρκου προέδρου, ότι το Βερολίνο στηρίζει το δίκτυο του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για το πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία.


Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας δήλωσε χθες στο γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ ότι, παρά τις προσπάθειες της, η Τουρκία δεν έχει, μέχρι στιγμής, πείσει ότι πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα βρίσκεται το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση της Αγκυρας, με τον εκπρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει ότι το Βερολίνο προσπαθεί να ακυρώσει όλες τις πληροφορίες που έχει δώσει η Αγκυρα σχετικά με το κίνημα Γκιουλέν.

Πρόσθεσε ότι αυτό είναι σημάδι ότι στηρίζουν το κίνημα, προσθέτοντας ότι η Γερμανία προστατεύει το κίνημα Γκιουλέν  για να το χρησιμοποιήσει, αργότερα, εναντίον της Τουρκίας.
  riknews.com.cy
19/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin