Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Καμπανάκι Προβόπουλου για νέα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

H παράταση της αβεβαιότητας μπορεί να προκαλέσει την ανάγκη νέας κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών μέσα στο 2018, οπότε και θα πραγματοποιηθούν εκ νέου τα stress tests, υποστήριξε, μιλώντας στο 2ο οικονομικό FORUM των Δελφών, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.


Εκτίμησε δε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει 4ο μνημόνιο για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας θα μπορούν να καλυφθούν είτε μέσα από την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου χρέους, είτε μέσα από την αξιοποίηση των αδιάθετων κονδυλίων του 3ου μνημονίου.

«Ο τραπεζικός τομέας είναι ο πιο ευαίσθητος κλάδος που δέχεται όλα τα απόνερα θετικά ή αρνητικά από το τι συμβαίνει στην οικονομία. Οι τράπεζες έχασαν καταθέσεις 120 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν περίπου στο 50% του συνόλου των καταθέσεων. Είναι αποκλισμένες από τις αγορές και δεν μπορούν να αντλήσουν επιπλέον κεφάλαια. Εύχομαι να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης έστω ως τον Μάιο για να εξομαλυνθούν τα πράγματα», τόνισε ο κ. Προβόπουλος. Αναφερόμενος στο θέμα των κόκκινων δανείων, υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η πορεία της οικονομίας».

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το θετικό σενάριο σε αυτή τη φάση, απάντησε ότι αυτό προβλέπει η κυβέρνηση να επιταχύνει τη διαπραγμάτευση ώστε να κλείσει τη συμφωνία μέσα στον επόμενο μήνα έτσι ώστε να φύγει από το προσκήνιο και η συζήτηση περί Grexit.
naftemporiki.gr
4/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin