Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Σύγκρουση Μέι-Στέρτζιον με αφορμή την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Για εμμονή με την ανεξαρτησία κατηγόρησε το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι μιλώντας στο συνέδριο των Σκωτσέζων Συντηρητικών.


  Απορρίπτοντας τις προειδοποιήσεις της Πρώτης Υπουργού της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον περί δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτητοποίησης μετά από εκείνο του Σεπτεμβρίου του 2014, η κα Μέι είπε ότι «η πολιτική δεν είναι παιχνίδι» και έκανε λόγο για παρωπίδες του SNP που επικεντρώνεται με εμμονή στο όραμα της ανεξαρτησίας με οποιοδήποτε κόστος.

«Ο λαός της Σκωτίας αξίζει μία Πρώτη Υπουργό που είναι επικεντρωμένη στις προτεραιότητές του – τη βελτίωση του επιπέδου στην εκπαίδευση, τη φροντίδα των υπηρεσιών υγείας, τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, τη στήριξη της οικονομικής ευημερίας, τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

«Αντ’ αυτών, έχουν μία κυβέρνηση του SNP που έχει εμμονή με τη δική της προτεραιότητα περί ανεξαρτησίας, που χρησιμοποιεί του μηχανισμούς της αποκεντρωμένης κυβέρνησης για να προωθήσει τις πολιτικές της επιδιώξεις και όλα αυτά ενώ αγνοεί και κακοδιαχειρίζεται τις δημόσιες υπηρεσίες στη Σκωτία», είπε η κα Μέι επιτιθέμενη στην κα Στέρτζιον.

Η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας απάντησε λέγοντας ότι οι προσπάθειές της να εισακουστούν οι ανησυχίες των Σκωτσέζων αναφορικά με το Brexit, κάτι που όπως έχει πει θα μπορούσε να αποτρέψει ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν προσκρούσει σε ένα «τείχος αδιαλλαξίας των Τόρις».

Ο πρώην ηγέτης του SNP και νυν βουλευτής του κόμματος στο Γουέστμινστερ, Άλεξ Σάλμονττ κατηγόρησε την κα Μέι για «αλαζονεία».

Η κα Στέρτζιον έχει ζητήσει να διασφαλιστεί η συμμετοχή της Σκωτίας στην ενιαία αγορά.

Η ηγέτιδα του SNP αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως σχέδια για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας όταν η κα Μέι ενεργοποιήσει τη διαδικασία του Brexit υπό το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, πιθανότατα στα μέσα Μαρτίου.
   riknews.com.cy
3/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin