Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Με την Ευρώπη «τα βάζει» η Τουρκία – Ανησυχεί το ΝΑΤΟ

Προς την Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφει τώρα τα πυρά της η Τουρκία, με αφορμή την απόφαση των Βρυξελλών να συνταχθούν με την Ολλανδία, μετά τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωση το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάμνει λόγο για βαρύ ατόπημα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την καταγγέλλει για επιλεκτική άσκηση των δημοκρατικών και βασικών ελευθεριών.

 Η απερίσκεπτη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει αξία για τη χώρα μας, αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, πολύ σοβαρό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό της Ολλανδίας, η οποία όπως υποστηρίζει, παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Κατηγορεί, ακόμη, την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι παίρνοντας θέση υπέρ της Ολλανδίας, τροφοδοτεί την ξενοφοβία και το αντιτουρκικό αίσθημα.

Ανησυχίες ΝΑΤΟ

Την ίδια ώρα, συναγερμός σήμανε στο ΝΑΤΟ με αφορμή την κλιμακούμενη αντιπαράθεση μεταξύ Άγκυρας και Χάγης, σύμφωνα με γερμανικές εφημερίδες.
Σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα, το ΝΑΤΟ είναι θορυβημένο από τη σκληρή ανταλλαγή ρητορικών πυρών μεταξύ των δύο μελών του.
Γράφουν, ακόμη, ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντενμπεργκ, είχε το Σαββατοκύριακο τηλεφωνική συνομιλία με τις δύο πλευρές, στις οποίες απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση της κατάστασης.
  riknews.com.cy
14/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin