Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Ο Boris Johnson πάει στη Ρωσία για να... λύσει διαφορές

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα επισκεφθεί τη Μόσχα μέσα στις προσεχείς εβδομάδες όπου θα έχει συνομιλίες σχετικά με τις διαφωνίες που έχουν οι δύο χώρες για τη Συρία και την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις.


Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη βρετανού ΥΠΕΞ στη Ρωσία την τελευταία πενταετία.
Η Βρετανία υποστήριξε τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας ως αντίποινα στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και οι δύο χώρες έχουν διαφωνήσει και σε άλλα θέματα, περιλαμβανομένης της ρωσικής στήριξης προς τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ωστόσο ο Τζόνσον αποδέχτηκε την πρόσκληση από τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι "σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τη Ρωσία σε ό,τι πρόκειται για το εθνικό μας συμφέρον".

"Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ρωσίας και στα τρέχοντα διεθνή ζητήματα περιλαμβανομένου του συριακού και του ουκρανικού, όπου εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφωνίες", ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Οφις.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin