Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Brexit: Συνέντευξη Ταγιάνι και Συντονιστή EK για ενεργοποίηση άρθρου 50

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Antonio Tajani και ο Guy Verhofstadt, συντονιστής της Διάσκεψης των Προέδρων για το Brexit, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη γύρω στις 18:15 , μετά τη συνάντηση που θα έχουν οι ηγέτες των πολιτικών ομάδων με τον Πρόεδρο, κατά την οποία θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση των συνεπειών της ενεργοποίησης του άρθρου 50 από το Ηνωμένο Βασίλειο προηγουμένως.


Οι ηγέτες των πολιτικών ομάδων θα συναντηθούν την Τετάρτη 17:00 για να προετοιμαστούν για την προσεχή Ολομέλεια του ΕΚ (3-6 Απριλίου) που θα γίνει στο Στρασβούργο. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Antonio Tajani, οι ηγέτες των πολιτικών ομάδων, ο συντονιστής για τις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο Guy Verhofstadt (Φιλελεύθεροι, Βέλγιο) και η Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων Danuta Hübner (ΕΛΚ, Πολωνία), θα αξιολογήσουν την αναμενόμενη ανακοίνωση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία θα ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου Anna Politkovskaya (PHS 00A050) και θα μεταδίδεται ζωντανά από το EP Live και EbS +

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 50 (2) της Συνθήκης της ΕΕ, οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα χρειαστεί την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο πρέπει να ενημερώνεται τακτικά για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των 27 άλλων κρατών μελών. Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει επί της συμφωνίας με απλή πλειοψηφία των Μελών του που λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.
  kathimerini.com.cy
 29/3/17
 -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin