Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Το Brexit είναι μία τραγωδία: Jean-Claude Juncker

«Το Brexit είναι αποτυχία και τραγωδία» υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.


«Οι Βρυξέλλες θα τηρήσουν μία φιλική και δίκαιη προσέγγιση» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, χωρίς ωστόσο να «απλοποιήσουν» τις διαδικασίες, τόνισε παράλληλα, ο κορυφαίος αξιωματούχος.

Στο ίδιο πλαίσιο, ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε τους Βρετανούς, αλλά πρέπει να τηρήσουν ορισμένες δεσμεύσεις».

Ερωτηθείς για το κόστος του Brexit, διευκρίνισε ότι «θα αντανακλά τις προγενέστερες δεσμεύσεις της Βρετανίας», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις ή τιμωρίες» εις βάρος του Λονδίνου.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι προτεραιότητα της Κομισιόν είναι η προστασία των 3 εκατ. Ευρωπαίων κατοίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και του 1 εκατ. Βρετανών κατοίκων στις χώρες της Ε.Ε.
naftemporiki.gr
24/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin