Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Κοινό ταμείο επενδύσεων Putin - Erdogan

Σε κοινή συνέντευξη τύπου μετά από συνάντηση 2,5 ωρών, Βλαδιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσαν κοινό ταμείο επενδύσεων ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα Άκουγιου καθώς και ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream συνεχίζονται και είναι φιλικά στο περιβάλλον.

Επιπλέον ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα ακυρωθεί η βίζα μεταξύ των δύο χωρών κα πάλι, επισημαίνοντας ότι έχει ληφθεί πολιτική απόφαση γι’αυτό.

Στη συνέντευξη Τύπου η οποία ακολούθησε την υπογραφή μιας σειράς διμερών συμφωνιών, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία είναι από τους πιο σημαντικούς εταίρους της Ρωσίας, ανακοινώνοντας ότι ιδρύεται ένα κοινό ταμείο ενός δισ. δολαρίων για επενδύσεις. Όπως είπε έχουν καθορίσει τα προγράμματα που θα κάνουν στο μέλλον. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι και το πυρηνικό πρόγραμμα Άκουγιου και ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream συνεχίζοντα, προσθέτοντας ότι και τα δύο είναι προγράμματα φιλικά στο περιβάλλον.
 [ΚΥΠΕ/kathimerini.com.cy]
10/3/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin