Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Rex Tillerson: «Έχει τερματιστεί η πολιτική της υπομονής των ΗΠΑ με τη Β. Κορέα»

Η αμερικανική πολιτική της στρατηγικής υπομονής με τη Βόρεια Κορέα έχει τερματιστεί, τόνισε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον από τη Νότια Κορέα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική δράση θα είναι «στο τραπέζι», αν η Πιόνγκγιανγκ αυξήσει το επίπεδο απειλής.


Ο Τίλερσον ξεκίνησε την πρώτη του περιοδεία στην Ασία από την Ιαπωνία την Τετάρτη και θα μεταβεί στην Κίνα αύριο, με βασικό στόχο να βρει «μια νέα προσέγγιση» στο θέμα της Βόρειας Κορέας έπειτα από τις αποτυχημένες, όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθειες δύο δεκαετιών να αποπυρηνικοποιηθεί η χώρα.

«Θα είμαι ξεκάθαρος: η πολιτική της στρατηγικής υπομονής έχει τερματιστεί. Εξετάζουμε μια σειρά μέτρων ασφαλείας και διπλωματικών μέτρων. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός από τη Σεούλ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ενέργεια της Βόρειας Κορέας απειλήσει τη Νότια θα λάβει «την πρέπουσα απάντηση».

«Αν αυξήσουν την απειλή του εξοπλιστικού τους προγράμματος σε ένα επίπεδο το οποίο θα εκτιμήσουμε ότι απαιτεί αντίδραση, η επιλογή αυτή είναι στο τραπέζι», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Ο Τίλερσον ζήτησε επίσης από την Κίνα να εφαρμόσει κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος το Πεκίνο να τιμωρήσει την Νότια Κορέα επειδή ανέπτυξε το προηγμένης τεχνολογίας αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD με στόχο να προστατευθεί από τη Βόρεια Κορέα.
   zougla.gr
18/3/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin