Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

To κρίσιμο ορόσημο «πάει» Μάιο

Με το καλύτερο πιθανό αποτέλεσμα από το σημερινό Eurogroup να είναι πλέον η διασφάλιση της επιστροφής των θεσμών ξανά στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων είναι ξεκάθαρο ότι οι στόχοι που είχε θέσει η ελληνική πλευρά για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι τελείως ανέφικτοι.


Ακόμη και ο καινούργιος στόχος, που έθεσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αυτήν τη φορά για συνολική συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup, στις 7 Απριλίου, δεν θα επιτευχθεί, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο. Παράλληλα διαψεύδονται και οι ελπίδες που είχε η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση μεταφέροντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά για την επόμενη.

Με τις καθυστερήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τις τεχνικές δυσκολίες του Απριλίου –καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Πάσχα, αλλά και οι εαρινές συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον (21-23 Απριλίου)– η ημερομηνία για συνολική συμφωνία που θα διασφαλίζει και τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα μεταφέρεται πλέον για τον Μάιο, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Το γεγονός ότι αυτή η εκτίμηση των Βρυξελλών ήρθε λίγη ώρα αφού ο κ. Τσακαλώτος «έδειχνε» στη Βουλή ότι η συνολική συμφωνία θα μεταφερόταν για το Eurogroup στις 7 Απριλίου, έκανε την Αθήνα να αντιδράσει σε τέτοιο βαθμό, που κυβερνητική πηγή, σε non paper, χαρακτήριζε τις δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου «άστοχες, με πολλές ανακρίβειες» που επιπλέον έγιναν και «σε κακή χρονική στιγμή».
  [kathimerini.com.cy]
20/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin