Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για το Αγαθονήσι

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ για το καθεστώς του Αγαθονησίου.

Ο Τσελίκ δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet ότι το Αγαθονήσι «ανήκει στην Τουρκία, είναι τουρκικό έδαφος», αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί το Πάσχα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ακόμη, επιτέθηκε στον κ. Καμμένο, λέγοντας ότι δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχει ένας πολιτικός και πως δεν λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν.

Το υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, προχωρήσε σε κατηγορηματική καταδίκη της συνεχιζόμενης αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας «που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα».

«Καταγγέλλουμε στη διεθνή κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
  naftemporiki.gr
26/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin