Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Κύπρος: Πρόβλημα με τον Άιντε

Για μη ικανοποιητικές συμπεριφορές του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ στην Κύπρο έκανε λόγο η Λευκωσία.


«Υπάρχουν συμπεριφορές και ενέργειες του ειδικού συμβούλου στο Κυπριακό Έσπεν Άϊντε που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους δεν μας ικανοποιούν» σχολίασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας την επιστολή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

«Tο περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, είναι αυτό που και ο ίδιος δημόσια έχει αναφέρει πρόσφατα κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο», δήλωσε στο ΡΙΚ και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος, όπως το 2004 που με δική μας συγκατάθεση δόθηκε στον τότε ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ ένας ενισχυμένος ρόλος».

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στην επιστολή του, με ημερομηνία 7 Απριλίου 2017, ο κ. Κοτζιάς καταγγέλλει πως ο κ. Άϊντε «ενεργεί για την προώθηση του τουρκικού αιτήματος για την εφαρμογή για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
   [elzoni.gr]
24/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin