Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η επιτυχία του East-Med

Με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, ο αγωγός φυσικού αερίου East-Med που θα διασυνδέσει τις τέσσερις χώρες, μπαίνει σε μια νέα φάση που ξεπερνά την έννοια του οράματος, αφού πρόκειται πια για το τεχνικό κομμάτι.

 Έτσι όσοι δεν πίστευαν σε αυτό το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναγκάζονται τώρα να αποδεχθούν μια νέα πραγματικότητα που προετοιμάζει νέες προοπτικές και διαδικασίες για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η τελευταία αποκτά μια επιπλέον προστιθέμενη αξία. Έτσι όλες οι χώρες που βρίσκονται στην περιοχή μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα στρατηγικά δεδομένα.

Έρχεται αυτή η νέα απόφαση να ενισχύσει εκείνη της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της θέσπισης της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλιώς δεν θα μπορούσαμε καν να συνομιλούμε σε διπλωματικό επίπεδο γι’ αυτή την διακρατική επιτυχία.

Ο αγωγός East-Med που ανήκει στα projects of common interest της Ευρώπης, αποδεικνύει όλη την γενικότερη αξία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Και η πορεία του αγωγού έρχεται να υποστηρίξει και τα στρατηγικά αποθέματα της Κύπρου και της Ελλάδας Νότια της Κρήτης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πρόσβαση σε αυτόν όταν αξιοποιήσουμε και τα θαλάσσια οικόπεδα Νότια της Κρήτης.

Διότι ακόμα κι αν έχετε ΑΟΖ και θαλάσσια οικόπεδα, δίχως γύρους αδειοδότησης δεν παράγεται έργο. Ο αγωγός East-Med αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τις χώρες που ζουν στην περιοχή μας και είναι σύμμαχοι ενάντια στη βαρβαρότητα των κατακτητών.
 [lygeros.org - OPUS]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin