Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Erdogan: Ο Barack Obama μας εξαπάτησε

Δυστυχώς ο Ομπάμα μας εξαπάτησε στο θέμα του PYD και YPG (Κούρδων της Συρίας) αλλά δεν νομίζω ότι η νυν κυβέρνηση θα κάνει το ίδιο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στον Αλ Τζαζίρα.


Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος ακόμη δεν επικοινώνησε μαζί του να τον συγχαρεί για την νίκη του στο δημοψήφισμα, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι “αυτό μπορούμε να το αξιολογήσουμε σαν ψυχολογία ενοχής”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι εύχονται να διορθωθούν οι σχέσεις τους με την ΕΕ αλλά “ενόσω εκείνοι κλέινουν τις πόρτες δεν θα υπάρξει τέτοια διόρθωση”, είπε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει η Ευρώπη να επαναθεωρήσει την κατάστασή της και να πει “εμείς εδώ κάναμε λάθος”. “Εάν δεν πουν ασφαλώς εμείς τί θα κάνουμε; Περιμέναμε 54 χρόνια, δεν θα περιμένουμε άλλα 54. Θα βρούμε άλλη διέξοδο για μας”, είπε.

Σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΑΣΕ στην οποία αναφέρεται ότι ‘το δημοψήφισμα δεν έγινε επί ίσοις όροις”, ο Τούρκος Πρόεδρος αντέδρασε λέγοντας ότι η Ευρώπη στήριξε το ΡΚΚ και στη συνέχεια έστειλε εκπρόσωπό της που στηρίζει το ΡΚΚ στην Τουρκία ως παρατηρητή.
 “Ένας άνθρωπος που στο χέρι του κρατάει σημαία του ΡΚΚ μπορεί να ετοιμάσει ανεξάρτητη έκθεση; Δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος ως τρομοκράτης κάνει εδώ το καθήκον του ως μέλος της αντιπροσωπείας. Είναι δυνατόν η έκθεση να είναι ανεξάρτητη; Όχι. Κοιτάξτε, το ίδιο πρόσωπο κάνει εκστρατεία του όχι. Που; Στην Γερμανία. Όταν όμως τα λέμε αυτά η δύση ενοχλείται”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.
  riknews.com.cy
20/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin