Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Erdogan: Αψηφήστε τα εγγόνια του ναζισμού

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους ψηφοφόρους στην Ευρώπη να αψηφήσουν τα «εγγόνια του ναζισμού» και να υποστηρίξουν την αναθεώρηση του συντάγματος στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου για την μετατροπή ή μη της χώρας από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία.


Ο κ. Ερντογάν έχει επανειλημμένα καταφερθεί εναντίον ευρωπαϊκών χωρών, της Γερμανίας και της Ολλανδίας περιλαμβανομένων, στην εκστρατεία του για το δημοψήφισμα, κατηγορώντας τις για τακτικές «που μοιάζουν με αυτές των ναζί», επειδή απαγόρευσαν ομιλίες υπουργών της τουρκικής κυβέρνησης σε συγκεντρώσεις Τούρκων ψηφοφόρων στο εξωτερικό.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι οι αναφορές στο ναζισμό και οι συγκρίσεις πρέπει να σταματήσουν.

«Μ' αυτή την αποφασιστικότητα, δεν θα επτρέψουμε ποτέ σε τρεις ή τέσσερις Ευρωπαίους φασίστες... να βλάψουν την τιμή και την υπερηφάνεια αυτής της χώρας», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, απευθυνόμενος σε οπαδούς του στην πόλη Ριζέ (Ριζούς) της Μαύρης Θάλασσας, από την οποία κατάγεται η οικογένειά του.

«Καλώ τους αδελφούς και τις αδελφές μου που ψηφίζουν στην Ευρώπη να δώσουν την αρμόζουσα απάντηση σ' αυτούς που επιβάλλουν αυτή τη φασιστική καταπίεση και στα εγγόνια του ναζισμού», είπε ακόμη ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.
   [naftemporiki.gr]
3/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin