Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε την ένταξη στο NATO

Το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, το οποίο συνεδρίασε στο Τσέτινιε, την ιστορική πρωτεύουσα της χώρας, ενέκρινε την εισδοχή της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ, προχωρώντας έτσι στην τελευταία ενέργεια που έπρεπε να γίνει προκειμένου να προχωρήσει η ένταξή της στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.


Το Μαυροβούνιο ελπίζει ότι θα μπορέσει να ενταχθεί επισήμως στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο στις Βρυξέλλες. Μέχρι τότε άλλες δύο χώρες, η Ισπανία και η Ολλανδία, θα πρέπει επίσης να εγκρίνουν τη συνθήκη που υιοθετήθηκε από τους Μαυροβούνιους βουλευτές. Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ θα στείλει στο Μαυροβούνιο την επίσημη «πρόσκληση» ένταξης.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι μποϊκοτάρουν τις εργασίες του κοινοβουλίου, δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση. Την ίδια ώρα, περίπου 200 υποστηρικτές του Δημοκρατικού Μετώπου (FD), αντιπολιτευόμενου, φιλορωσικού κόμματος, διαδήλωσαν στο Τσέτινιε κατά της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. «Δεν θα αναγνωρίσουμε την απόφαση του κοινοβουλίου, τα χέρια σας είναι βουτηγμένα στο αίμα, υψώνοντας το χέρι υπέρ του ΝΑΤΟ, βομβαρδίζετε για άλλη μια φορά το Μαυροβούνιο, τη Σερβία... Αυτή είναι μια πράξη εσχάτης προδοσίας», δήλωσε ο Μίλαν Κνέζεβιτς, ένας από τους ηγέτες του FD.

Οι διαδηλωτές έκαψαν επίσης σημαία του ΝΑΤΟ και φώναζαν συνθήματα κατά των βουλευτών που μπήκαν στο κτήριο του κοινοβουλίου, αποκαλώντας τους «κλέφτες», «προδότες» και «δολοφόνους».
Το FD ζητεί επίμονα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία.
   naftemporiki.gr
28/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin