Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Εντός των ημερών θα είναι έτοιμο το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στη Νότια Κορέα

Το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα που θα αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα προκειμένου να αναχαιτίσει τυχόν επίθεση από τη Βόρεια Κορέα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει εντός των επόμενων ημερών, διαβεβαίωσε σήμερα ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ασία και τον Ειρηνικό.


Καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου, ο Χάρις εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να αποκρούσουν οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση της Βόρειας Κορέας εναντίον αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Πρόσθεσε όμως ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει παράλληλα να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης των αντιπυραυλικών, αμυντικών δυνατοτήτων της στη Χαβάη.

Ο υψηλόβαθμος Αμερικανός στρατιωτικός προειδοποίησε επίσης ότι το σημείο καμπής θα φτάσει για τις ΗΠΑ όταν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Τζονγκ Ουν αποκτήσει τη στρατιωτική δυνατότητα να υλοποιήσει τις απειλές του προς την Ουάσινγκτον, αναφερόμενος προφανώς στο βαλλιστικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Carl Vinson και τα πολεμικά σκάφη που το συνοδεύουν αναμένεται να φτάσουν στην κορεατική χερσόνησο στα τέλη της εβδομάδας.
   imerisia.gr
26/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin