Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Οι λόγοι που η Theresa May προκήρυξε πρόωρες εκλογές και το διακύβευμα του Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ζήτησε σήμερα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 8 Ιουνίου, με το αιτιολογικό ότι χρειάζεται να ισχυροποιήσει τη θέση της ενόψει των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το "διαζύγιο" του Λονδίνου από τις Βρυξέλλες.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι είπε ότι ήταν απρόθυμη να ζητήσει από το κοινοβούλιο να στηρίξει το αίτημα για προκήρυξη πρόωρων εκλογών τρία χρόνια νωρίτερα.

Όμως, αφού σκέφθηκε το ζήτημα "για πολύ" σε μια εκδρομή που έκανε στον Ουαλία, αποφάσισε ότι ήταν αναγκαίο να προσπαθήσει να σταματήσει την αντιπολίτευση από το να "θέτει σε κίνδυνο" τις συνομιλίες για το Brexit.

Ορισμένοι αιφνιδιάστηκαν από την απόφασή της, δεδομένου ότι η ίδια είχε δηλώσει κατ' επανάληψη ότι μια χρονοβόρα προεκλογική εκστρατεία θα την περισπούσε από το έργο της.

Την ίδια ώρα όμως, οι δημοσκοπήσεις της δίνουν άνετο προβάδισμα επί των Εργατικών, η βρετανική οικονομία φαίνεται ότι αντεπεξέρχεται στην προοπτική του Brexit ενώ η Μέι αντιμετωπίζει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός της για ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί.

Η στερλίνα ανήλθε σε υψηλό τετραμήνου έναντι του δολαρίου καθώς οι αγορές προεξοφλούν ότι η Μέι θα ενισχύσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της.

Μικρή άνοδο σημείωσαν και οι αποδόσεις των δεκαετών βρετανικών ομολόγων.
 tanea.gr
18/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin