Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΤΑΝ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ 3ο

Με το τέταρτο μνημόνιο «διαπιστώνουμε το μεγάλο κόστος τριών χαμένων χρόνων για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και σημαντικές επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες και ειδικά τους ασθενέστερους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως πρόκειται για το 2ο, μέσα σε δύο χρόνια, επισημαίνοντας πως και αυτό, όπως και το 3ο ήταν αχρείαστο. Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή η εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα πολύ συγκεκριμένων επιλογών.

«Όσο συγκεκριμένες, όμως, και αν ήταν αυτές οι επιλογές, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση», είπε και πρόσθεσε ότι αυτός ο δρόμος «στηρίζεται στην προσέλκυση επενδύσεων, στο νοικοκύρεμα του κράτους, με διαφορετικό μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής και με λιγότερους φόρους».

«Ένας δρόμος ο οποίος πρεσβεύει ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με συμμάζεμα των κρατικών δαπανών, αλλά και με χαμηλότερους φόρους και για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους πολίτες», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στους εκπροσώπους του τουρισμού, επισήμανε πως θα έχουν στο πρόσωπό του και στη ΝΔ έναν σύμμαχο στην προσπάθειά τους να γίνει η Ελλάδα το πιο δυνατό τουριστικό brand στην Ευρώπη, τονίζοντας πως ο τουρισμός θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος από αυτή τη διαφορετική πολιτική.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πολιτικές που είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2012-14, επισημαίνοντας πως υπήρξε μια ολοκληρωμένη στρατηγική πολιτική για τον τουρισμό και πως «το σύνολο των παρεμβάσεων τότε, αποδεικνύουν ότι όταν μια κυβέρνηση κυβερνά και έχει σχέδιο αλλαγών, αυτό φαίνεται αμέσως».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, τότε υπήρξε αύξηση και στις αφίξεις και στα έσοδα, ενώ αμέσως μετά η πορεία αυτή αφέθηκε στον αυτόματο πιλότο. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε στρωμένο έδαφος και δεν έκανε τίποτα» υποστήριξε.

«Capital controls και υπερφορολόγηση ανέκοψαν τη δυναμική που υπήρξε. Το 2016 οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 6,5%, η μέση κατά κεφαλή δαπάνη μειώθηκε, οι τουρίστες αυξήθηκαν, αλλά τα έσοδα μειώθηκαν» είπε, για να προσθέσει πως «η κυβέρνηση έδειξε αδιαφορία για τον τουρισμό και συνολικά για το πώς φέρνεις επενδύσεις. Το υπουργείο Τουρισμού κινήθηκε ερασιτεχνικά και αποσπασματικά».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η αύξηση του ΦΠΑ σε διαμονή, εστίαση, μεταφορές, οι φόροι διαμονής, όλα έχουν καταστήσει ακριβότερο το τουριστικό μας προϊόν και έχουν μειώσει την ανταγωνιστικότητά του, ενώ η λογική των φοροεπιβαρύνσεων θα ζημιώσει την τουριστική αγορά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως επείγει ένα σαφές σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη με προσέλκυση επενδύσεων. «Στόχος είναι να αναδείξουμε τον τουρισμό ως κινητήρα ανάπτυξης, που θα σπρώξει μπροστά την οικονομία» είπε παρουσιάζοντας τους 5 βασικούς άξονες της παρέμβασής του που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη, τη δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων προστιθέμενης αξίας και την αποτελεσματικότερη επικοινωνιακή προβολή του τουριστικού προϊόντος.
  [elzoni.gr]
19/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin