Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: Η προμήθεια οπλισμού στους Σύρους Κούρδους θα γίνει "πολύ γρήγορα"

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να ξεκινήσουν να προμηθεύουν "πολύ γρήγορα" με όπλα και εξοπλισμό τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, αλλά η διανομή θα γίνει σταδιακά και υπό στενή παρακολούθηση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.

"Έχουμε ήδη μια συγκεκριμένη ποσότητα οπλισμού στην χώρα που χρησιμοποιείται για τον εξοπλισμό των δυνάμεων της Συριακής Αραβικής Συμμαχίας και κάποια από τα όπλα αυτά μπορεί να διανεμηθούν πολύ γρήγορα", τόνισε ο σμήναρχος Τζον Ντόριαν στους δημοσιογράφους. Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα, αλλά τόνισε πως η διανομή θα γίνει σταδιακά και με βάση τις ανάγκες.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η απόφαση για εξοπλισμό του YPG, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας, έγινε για να διασφαλιστεί η νίκη στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
10/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin