Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Γέφυρα ανάμεσα σε Κίνα και Ευρώπη η Ελλάδα...Σύντομα θα βγει στις αγορές

Η Ελλάδα προσβλέπει στη περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με το Πεκίνο, καθώς το στρατηγικό όραμα της Κίνας συμπίπτει με το αυτό της Ελλάδας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σήμερα.

Όπως είπε ο Πρωπουργός η Ελλάδα «ξεπερνάει την κρίση, έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μπορεί να σταθεί στα πόδια της και πολύ σύντομα θα βγει στις αγορές».

«Η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αποτελεί σημαντικό κόμβο στον τομέα της οικονομίας, της ενέργειας, του πολιτισμού και μπορεί να γίνει η γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη» πρόσθεσε. Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση «εργάστηκε σκληρά» τον τελευταίο χρόνο για να αναβαθμιστεί η σχέση των δύο χωρών, η οποία στηρίζεται στις βάσεις δύο αρχαίων πολιτισμών.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε τον ιδιαίτερο δυναμισμό που καταγράφεται πλέον στη σχέση των δύο χωρών.

Εκτίμησε παράλληλα ότι η ελληνοκινεζικές σχέσεις θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κίνας συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρας.
Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr
13/5/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin