Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Αίγυπτος: Τρείς νεκροί αστυνομικοί σε επίθεση στο Κάιρο

"Μαχητές"[?!] σκότωσαν τρείς αστυνομικούς και τραυμάτισαν άλλους πέντε σε πυροβολισμούς στο Κάιρο αργά χθες, είπε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου σήμερα.


Οι "μαχητές" πυροβόλησαν τους αστυνομικούς από όχημα που περνούσε δίπλα τους σε διασταύρωση του δακτυλίου, ενός πολυσύχναστου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας του Καΐρου στην ανατολική γειτονιά της Πόλης του Νασρ, έγραφε σε δήλωσή του το υπουργείο.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ακολουθεί μία επίθεση μερικές εβδομάδες πριν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας του "Ισλαμικού Κράτους" σκότωσαν τουλάχιστον 45 άτομα σε εκκλησίες στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα, από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που έχει δει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Οι επιθέσεις σε δυνάμεις ασφαλείας στην Αίγυπτο αποτελούν κοινό φαινόμενο στο βόρειο Σινά, όπου η χώρα μάχεται μια εξέγερση ισλαμιστών, αλλά στοχευμένες επιθέσεις στο Κάιρο είναι σπάνιες και οι πυροβολισμοί είναι τμήμα μιας επιχείρησης των μαχητών να διασπείρουν τη βία στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
2/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin