Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ;

Το ποσό της... λυπητερής για τους Βρετανούς και την αποχώρησή τους από την ΕΕ φαίνεται ότι ανεβαίνει δραματικά.


Μέχρι τώρα γινόταν λόγος για 60 δισ ευρώ. Όμως οι Financial Times λένε τώρα ότι κατόπιν πιέσεων κυρίως από μέρους της Γαλλίας και της Γερμανίας οι αρχικές αξιώσεις της ΕΕ έναντι του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να είναι πολύ υψηλότερες και να ξεπερνούν ακόμη και τα 100 δισ ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που έχουν αναλάβει τη διαπραγμάτευση του Brexit φέρονται να έχουν αναθεωρήσει τους αρχικούς τους υπολογισμούς κατόπιν αιτήματος αρκετών κρατών μελών και να εγείρουν τις μέγιστες απαιτήσεις.

Ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός, Ντέιβιντ Ντέιβιντς είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο συγκεκριμένο ποσό στην κυβέρνηση του. Κι αναφορικά με το δημοσίευμα των Financial Times πρόσθεσε: «Εμείς δεν πρόκειται να πληρώσουμε 100 δισ ευρώ.»

Το ποσό αφορά στον τελικό λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι Βρετανοί για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την πλέον των 40 ετών συμμετοχή τους στην Ένωση. Και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δημοσιονομικές δεσμεύσεις, δεσμεύσεις για θεσμικά όργανα της ΕΕ καθώς και για το κόστος συνταξιοδότησης κοινοτικών υπαλλήλων.

Η «λυπητερή» του διαζυγίου αναμένεται να αποτελέσει ένα απ’ τα μεγαλύτερα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βρετανία.
  elzoni.gr
4/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin