Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Δεν άλλαζει το ενεργειακό μας πρόγραμμα: πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε σήμερα ότι τίποτε δεν αλλάζει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης, η οποία ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ της και δεν θα επηρεαστεί από τις όποιες απειλές.


Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι μέχρι την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση, υπάρχει μεγάλη απόσταση συνεπώς είναι προς όφελος να γίνουν τώρα (οι έρευνες) για να έχουμε το ταχύτερο και τα οφέλη.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ μετά τη συνάντησή τους νωρίτερα σήμερα, ότι θα διπλασιάσει τις προσπάθειές του, ο Πρόεδρος είπε «καλά κάνει, ο καθένας να διπλασιάσει τις προσπάθειές του και αυτή είναι και η δική μας θέση. Αλλά εν πάση περίπτωση αυτό εξαρτάται από την πολιτική βούληση των συμμετοχόντων».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος είπε ότι με «φιλικό τρόπο θέλω να απαντήσω στον κ. Ακιντζί ότι εάν επρόκειτο να καταγραφεί η καλή θέληση των Ε/κ, διότι τα κεφάλαια που έχουμε συζητήσει, εκτός από το εδαφικό όπου έγινε μια προσέγγιση, στα υπόλοιπα είναι η ε/κ πλευρά που συνέβαλε στο να υπάρξει πρόοδος. Συνεπώς θα χρειάζονταν πολλές πολλές σελίδες για τη δική μας καλή θέληση, και άλλες τόσες για τα παράλογα που προβάλλονται και που έχουν ξεπεραστεί και που παραμένουν όμως».

Σε παρατήρηση ότι η δήλωση του Τ/κ ηγέτη ήταν με ειρωνεία, ο Πρόεδρος είπε: «Δεν λαμβάνω υπόψη αν ήταν ειρωνική ή όχι, εγώ γνωρίζω τις πραγματικότητες και γι΄’αυτό απαντώ με τον τρόπο που απαντώ».

Σε παρατήρηση ότι ο κ. Ειντε μιλά για διεθνή κρίση και ενδεχόμενες δραματικές στιγμές και καλεί όσους ασκούν επιρροή όπου μπορούν να μειώνουν την ένταση, ο Πρόεδρος είπε, «ορθά έπραξε σήμερα».

Τόνισε ωστόσο ότι «τίποτε δεν αλλάζει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης, η οποία ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ της και δεν θα επηρεαστεί από τις όποιες απειλές. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κατανοήσει η Τουρκία αλλά και η τ/κ κοινότητα είναι ότι οτιδήποτε γίνεται κατά τη διάρκεια της διερεύνησης είναι προς όφελος όλων όσοι δικαιούνται τον φυσικών πλούτο. Και αυτό το δικαιούται ο κυπριακός λαός, είτε Ε/κ είτε Τ/κ. Μέχρι την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση, υπάρχει μεγάλη απόσταση συνεπώς είναι προς όφελος να γίνουν τώρα για να έχουμε το ταχύτερο και τα οφέλη".

Πρόσθεσε ότι «αν συμβάλουν στο να εξευρεθεί και μια βιώσιμη, λειτουργική λύση, που θα μας επιτρέψει να έχουμε σταθερότητα στον τόπο, αυτός είναι πολλαπλασιαστής των δυνατοτήτων για μια καλύτερη και ευημερούσα Κύπρο».
Πηγή:ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
11/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin