Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Παράταση στην αβεβαιότητα για χρέος- οικονομία: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Χωρίς να υπάρξει συμφωνία και κάποια πρόοδος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ολοκληρώθηκε το χθεσινό Eurogroup, λίγες ημέρες μετά την ψήφιση των νέων μέτρων από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Από την αρχή βέβαια είχε γίνει σαφές ότι δε θα υπάρξει σχετική επίλυση του θέματος.


  • Παρά την ελληνική αισιοδοξία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικλων Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε την πάγια γερμανική θέση πως η διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα γίνει εφόσον κριθεί αναγκαία μετά από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018.


Παράλληλα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το νέο Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρυνό Λεμέρ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση, εξήραν την ψήφιση των προαπαιτούμενων από την ελληνική Βουλή, επεσήμαναν πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να γίνει η οικονομία της ανταγωνιστική.

Σχετικά με το ελληνικό χρέος ο κ. Λεμέρ υποστήριξε ότι σήμερα θα επιτευχθεί προσέγγιση των εμπλεκόμενων πλευρών. Χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις ο Γάλλος υπουργός έκανε λόγο για «τεχνικές λύσεις» οι οποίες θα επιτρέψουν να λάβει η Ελλάδα τις δέουσες εγγυήσεις αναφορικά με τη διευθέτηση του χρέους. «Είμαι πεπεισμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά, «ότι θα υπάρξει λύση που θα καθησυχάσει τον ελληνικό λαό και βέβαια τους πιστωτές της Ελλάδας».

Η περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποφασιστεί στο τέλος του προγράμματος, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ. Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σημείωσε ότι ενδεχομένως να συμφωνήσουν στην εκταμίευση νέων δόσεων προς την Ελλάδα.

«Προσδοκώ και εργάζομαι για μία συμφωνία σήμερα, η οποία όμως δεν θα είναι η τελική. Έχω πει ότι η τελική - συγκεκριμένη απόφαση για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους θα έρθει στο τέλος του προγράμματος, το επόμενο έτος» εξήγησε, αναλυτικά.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι «το ΔΝΤ έχει ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο μακριά μπορεί να φθάσει η ελάφρυνση του χρέους και πώς αυτή θα είναι», προτού αποφασίσει την ένταξη στο ελληνικό πρόγραμμα.
 [elzoni.gr]
23/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin