Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

«Στοπ» σε μια ψηφοφορία για τη θανατική ποινή σε γερμανικό έδαφος

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα επιτραπεί στους Τούρκους να ψηφίσουν στο έδαφος της Γερμανίας σε περίπτωση ενός δημοψηφίσματος στην Τουρκία για την επαναφορά της θανατικής ποινής, μέτρο που πρότεινε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου.


Η Άγκυρα κατηγόρησε το Βερολίνο για ναζιστική συμπεριφορά τον Μάρτιο, όταν τοπικές αρχές στη Γερμανία ακύρωσαν εκδηλώσεις στις οποίες επρόκειτο να εμφανιστούν τούρκοι πολιτικοί για να καλέσουν τους συμπατριώτες τους να ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα έδινε υπερεξουσίες στον πρόεδρο Ερντογάν.

 Η συμμετοχή στην ψηφοφορία επιτράπηκε στις τουρκικές διπλωματικές εγκαταστάσεις, αλλά η διένεξη και οι μαζικές εκκαθαρίσεις στην Τουρκία μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος οδήγησαν τις διμερείς σχέσεις σε νέο διπλωματικό ναδίρ.
  newsbeast.gr
5/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin