Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Μέρκελ: Εκατομμύρια Ευρωπαίοι βασίζονται στην επιτυχία Μακρόν

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι βασίζονται στην επιτυχία του νέου Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι «ο Μακρόν κουβαλάει τις ελπίδες εκατομμυρίων Γάλλων πολιτών και επίσης πολλών στη Γερμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη», σημειώνοντας ότι η ίδια είναι «πολύ ικανοποιημένη» από τη νίκη του.

«Ηγήθηκε μιας θαρραλέας εκστρατείας υπέρ της Ευρώπης και τοποθετείται υπέρ του ανοίγματος προς τον κόσμο και αποφασιστικά υπέρ της οικονομίας της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς», πρόσθεσε.

Καθώς η Γαλλία τίμησε τη νίκη εναντίον των Ναζί στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η κ. Μέρκελ είπε ότι οι δύο χώρες «στο διάστημα δεκαετιών έχουν αναπτύξει μια στέρεα φιλία» η διατήρηση της οποίας έχει πλέον καταστεί «πυλώνας της γερμανικής πολιτικής».

«Εμείς, η Γερμανία και η Γαλλία αντιμετωπίζουμε πολλές κοινές προκλήσεις και εργαζόμαστε για να οδηγήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση προς ένα ασφαλές και επιτυχές μέλλον»,  ανέφερε.

«Καταβάλλουμε προσπάθεια να συντονίσουμε την προσέγγισή μας και να κάνουμε, όπου μπορούμε, βήματα μαζί προς το συμφέρον και των δύο χωρών μας και προς όφελος της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Εξέφρασε την ελπίδα και την πεποίθηση ότι η συνεργασία με τον Μακρόν θα προχωρήσει «ακριβώς σε αυτό το πνεύμα».

Εύχομαι σ` αυτόν και σε όλους τους πολίτες της Γαλλίας κάθε επιτυχία, συμπλήρωσε.Η Γερμανίδα Καγκελάριος συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον κ. Μακρόν λίγα λεπτά μετά τη νίκη του την Κυριακή δίδοντας του τα εύσημα για τη δέσμευσή του στην ΕΕ.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
8/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin