Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Νέο «όχι» στις τουρκικές αρχές για την έκδοση των αξιωματικών

Απορρίφθηκε και πάλι από το Συμβούλιο Εφετών το νέο αίτημα των τουρκικών αρχών για να εκδοθούν οι τρεις από τους συνολικά οκτώ αξιωματικούς που ήρθαν στη χώρα μας, το περασμένο καλοκαίρι, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.


Οι δικαστές ακολουθώντας το ίδιο σκεπτικό με το οποίο η ελληνική δικαιοσύνη είπε «όχι», πριν λίγες ημέρες, στην έκδοση δυο αξιωματικών υιοθέτησαν την εισαγγελική εισήγηση που αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία δεν έγινε δεκτό το αίτημα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών.

Όπως είπε η εισαγγελέας «για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά».

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως στην περίπτωση που επιστρέψουν στην Τουρκία οι αξιωματικοί υπάρχει το ενδεχόμενο να συλληφθούν και να δικαστούν από δικαστήρια, χωρίς τα εχέγγυα μιας δίκαιης δίκης. «Ενδέχεται να υποβληθούν σε βασανιστήρια και να δεχθούν απάνθρωπη συμπεριφορά, ύστερα δε και τις διακηρύξεις για επαναφορά της θανατικής ποινής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
   newsbeast.gr
3/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin