Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Σάλος με τις αποκαλύψεις για τις παρεμβάσεις Τραμπ στο FBΙ

Ο Ντόναλντ Τραμπ βιώνει την χειρότερη κρίση της διακυβέρνησης του στις 123 ημέρες που είναι πρόεδρος των ΗΠΑ.


Και όσο κι αν (προσπαθεί να) καταλογίζει ο ίδιος σε ΜΜΕ, τη Ρωσία, μέχρι και τον... Χατζηπετρή, κανείς άλλος δεν ευθύνεται γι' αυτό παρά μόνο ο -κακός- εαυτός του.

Κάτι που αντικατοπτρίζεται εύγλωττα τόσο στις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να έχει πάρει... την κάτω βόλτα από πλευράς αποδοχής, όσο και στην περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα στην Ουάσινγκτον που θυμίζει επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς House Of Cards, με πολλούς βουλευτές να αρχίζουν ήδη να διακινούν μέχρι και... εσχατολογικά σενάρια καταφυγής στην 25η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που προβλέπει την καθαίρεση του αμερικανού προέδρου.

Αυτές ειναι οι... μετασεισμικές δονήσεις ενός «σεισμού» που έχει ενσκήψει έδω και μερικές ώρες στην Ουάσιγκτον στο λεγόμενο σκάνδαλο "Trumpgate", μετά τις αποκαλύψεις, την Τρίτη, από τους New York Times, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ζητήσει ευθαρσώς από τον καθαιρεθέντα επικεφαλής του FΒΙ Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει η έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας και στενό συνεργάτη του Τραμπ, και τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Η εφημερίδα επικαλείται ενημερωτικό σημείωμα του ίδιου του Κόμεϊ, σύμφωνα με το οποίο, ο Τραμπ του είπε: «Ελπίζω να βλέπεις ξεκάθαρα πως πρέπει να το αφήσεις αυτό, να αφήσεις τον Φλιν. Είναι ένας καλός τύπος».  Επίσης, φέρεται να του ζήτησε να σκεφτεί «να βάλει κάποιους δημοσιογράφους στην φυλακή» σχετικά με τις διαρροές στον Τύπο και την δημοσίευση απόρρητων πληροφοριών.

Ο Κόμεϊ αποδέχθηκε την εκτίμηση του Τραμπ για τον χαρακτήρα του Φλίν λέγοντας «συμφωνώ ότι είναι ένας καλός άνθρωπος» ωστόσο δεν δέχθηκε να βάλει τέλος στην έρευνα.
   riknews.com.cy
18/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin