Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Το FBI διαθέτει τους πόρους για να διερευνήσει την εμπλοκή Ρωσίας στις εκλογές

Ο εκτελών χρέη διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) δήλωσε σήμερα στα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας πως πιστεύει ότι η υπηρεσία διαθέτει επαρκείς πόρους για να ερευνήσει την φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, σημειώνοντας πως δεν έχει γνώση για την υποβολή κάποιου αιτήματος για χορήγηση περισσότερων πόρων στην υπηρεσία.Μια πηγή στο Κογκρέσο τόνισε ότι ο απολυθείς από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ δήλωσε στους βουλευτές ότι είχε ζητήσει περισσότερα μέσα για την έρευνα της υπηρεσίας για την Ρωσία.

"Πιστεύω ότι διαθέτουμε επαρκείς πόρους για να διεξάγουμε την έρευνα", τόνισε ο Άντριου ΜακΚέιμπ στους βουλευτές.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Ρίτσαρντ Μπερ ρώτησε τον ΜακΚέιμπ κατά πόσον είχε ακούσει τον Κόμεϊ να δηλώνει στον Τραμπ ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τελούσε υπό έρευνα, με τον μεταβατικό διευθυντή του FBI να αποφεύγει να απαντήσει, σημειώνοντας πως δεν θα προβεί σε κάποιο σχόλιο για την εν εξελίξει έρευνα.

Ο Ρεπουμπλικάνος Τσακ Γκράσλεϊ, επικεφαλής της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, κάλεσε το FBI να επιβεβαιώσει δημόσια αν ερευνά τον Τραμπ.

Ο ΜακΚέιμπ δεσμεύτηκε στους βουλευτές ότι θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για οποιαδήποτε απόπειρα από τον Λευκό Οίκο ή άλλους να αναμειχθούν στην έρευνα του FBI για την φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές.

Η ακρόαση του ΜακΚέιμπ ήταν προγραμματισμένο να κινηθεί γύρω από θέματα για παγκόσμιες απειλές ασφαλείας, αλλά οι βουλευτές του υπέβαλαν κυρίως ερωτήσεις για τον Κόμεϊ και την έρευνα για τη Ρωσία.
 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ,  capital.gr
 11/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin