Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΕSM : Εργαζόμαστε για λύση στις 15 Ιουνίου, δεν ξεκινάμε από το μηδέν

"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τα μέτρα για το χρέος βάσει της δήλωσης του Μαΐου 2016", δήλωσε στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, όπου δεν επετεύχθη συμφωνία για την Ελλάδα με το ΔΝΤ.


"Είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε εκταμιεύσεις αμέσως μόλις καταλήξουμε σε πλήρη συμφωνία, ξεκαθάρισε ο Κλάους Ρέγκλιγκ και εξήγησε ότι "έχει απομείνει αρκετός χρόνος για να εργαστούμε σε αυτό, αλλά όχι για πολύ, επειδή όλοι γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένες πληρωμές για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους που έρχονται τον Ιούλιο".

"Παρόλο που δεν είχαμε την πλήρη συμφωνία σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους απόψε, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι δεν ξεκινάμε από το μηδέν εδώ", σημείωσε εμφατικά ο επικεφαλής του ESM.

"Το 2012, η ​​Ελλάδα έλαβε ήδη απαράμιλλη ελάφρυνση του χρέους τόσο από ιδιώτες όσο και από επίσημους πιστωτές. Οι ιδιώτες πιστωτές αποδέχθηκαν το μεγαλύτερο ονομαστικό κούρεμα στην ιστορία και η επίσημη πλευρά παρέσχε παράταση λήξης, αναβολή τόκων και μείωση τόκων και περιθωρίων", υπενθύμισε ο Κλάους Ρέγκλιγκ.

Αυτό συνέβαλε σε μια  μείωση του NPV (καθαρή παρούσα αξία) του ελληνικού χρέους κατά περίπου 40%, υπενθύμισε σημειώνοντας ότι παρομοίως έχουν ήδη εκτελεστεί και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους από τη συμφωνία του 2016 ήδη από τον Ιανουάριο.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
23/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin