Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ιράν: Στέλνει καθημερινά 1100 τόνους τροφίμων στο Κατάρ

Το Ιράν στέλνει σε ημερήσια βάση 1.100 τόνους φρούτων και λαχανικών στο Κατάρ, καθώς η χώρα έχει αποκλειστεί εμπορικά από τη Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη του Περσικού Κόλπου.


Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και άλλες χώρες έχουν διακόψει τους διπλωματικούς δεσμούς και τις εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ από τις αρχές του Ιουνίου. Κατηγορούν την Ντόχα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών. Η Ντόχα απέρριψε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες ως αβάσιμες.

Ο αποκλεισμός πυροδότησε τους φόβους για έλλειψη τροφίμων σε μια χώρα που εξαρτάται κυρίως από τις εισαγωγές οδηγώντας τους πολίτες να σχηματίσουν ουρές στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να εφοδιαστούν με βασικά τρόφιμα.

Περίπου 1.100 τόνοι τροφίμων διανέμονται καθημερινά στο Κατάρ από το Ιράν, δήλωσε ο Mohammad Mehdi Bonchari, επικεφαλής του γραφείου Λιμένων και Ναυτιλίας της νότιας επαρχίας Bushehr του Ιράν.
 capital.gr
23/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin