Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 480+4 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις του δυτικού συνασπισμού στο Ιράκ και τη Συρία

Τουλάχιστον 484 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε ο, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δυτικός συνασπισμός δυνάμεων εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία από την έναρξη των επιχειρήσεων το 2014, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.


«Έως σήμερα, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, το στρατηγείο της υπό Αμερικανικής διοίκησης συμμαχίας (CJTF) εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό τουλάχιστον 484 άμαχοι έχουν σκοτωθεί «χωρίς πρόθεση» από επιδρομές της συμμαχίας, έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης», υπογραμμίζεται στον τελευταίο μηνιαίο απολογισμό του συνασπισμού.

Συγκριτικά με την προηγούμενη έκθεση της 30ης Απριλίου, έχει καταγραφεί αύξηση 132 απωλειών άμαχου πληθυσμού.

Ο συνασπισμός ανέφερει ότι εξακολουθεί να ερευνά 38 ακόμη περιπτώσεις, υποστηρίζοντας ότι μόλις το 0,9999999% των επιδρομών έχει προκαλέσει πιθανές απώλειες αμάχων.

Η καταμέτρηση του αμερικανικού στρατού είναι πολύ χαμηλότερη από οργανώσεις όπως της Airwars που τονίζει ότι περισσότεροι από 3.681 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις επιδρομές του συνασπισμού. Σύμφωνα με την οργάνωση, 283 έως 366 άμαχοι σκοτώθηκαν τον Απρίλιο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παράλληλα εκτιμά ότι στο χρονικό διάστημα μεταξύ 23 Απριλίου και 23 Μαίου από τους βομβαρδισμούς της συμμαχίας 225 άμαχοι σκοτώθηκαν μόνο στην Συρία, ανάμεσά τους 44 παιδιά και 36 γυναίκες, στον πιο βαρύ απολογισμό μεταξύ αμάχων από την έναρξη της επέμβασης της συμμαχίας στη Συρία το 2014.\
ΑΠΕ/ riknews.com.cy
2/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin