Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε συνεχώς για την τύχη της Ελλάδας πίσω από κλειστές πόρτες. Θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση

Στην ανάγκη λήψης αποφάσεων στην Ευρωζώνη με περισσότερη διαφάνεια και πιο δημοκρατικές διαδικασίες, στάθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας πως «το να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες για την τύχη της Ελλάδας χωρίς καμία δημοκρατική λογοδοσία, είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα».

«Δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε, μιλώντας την Πέμπτη στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών.

Όπως συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον τρόπο λήψης αποφάσεων, «βρισκόμαστε σε αυτό το πάνελ τρεις υπουργοί -ο Γιόχαν (σ.σ. Βαν Όβερτβελντ, Βέλγος ΥΠΟΙΚ), ο Πιερ Κάρλο (σ.σ. Πάντοαν, Ιταλός ΥΠΟΙΚ) και εγώ, πρώην υπουργός και τώρα επίτροπος- οι οποίοι συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του Eurogroup και, δεν πρέπει να είμαστε και τόσοι περήφανοι για αυτό.

Νωρίτερα, μιλώντας στη βελγική εφημεριδα L' Echo, ο κ. Μοσκοβισί προειδοποίησε ότι «θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση αν η Ευρωζώνη δεν μειώσει τις αποκλίσεις της».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, αν διατηρηθεί το status quo, η Ευρωζώνη απειλείται άμεσα. Όπως σημείωσε, στην ουσία δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την εξέλιξη της Ευρωζώνης, μιας και ο λαϊκισμός, που -όπως ανέφερε- καραδοκεί, «μπορεί να έχασε κάποιες μάχες, αλλά όχι τον πόλεμο».
[naftemporiki.gr]
1/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin