Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ: «Ναι» σε ένταξη στο ΝΑΤΟ με προσωρινή ονομασία

Θετικός στην ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ με προσωρινή ονομασία εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι έχει κάποιες ιδέες για τους τρόπους και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που αφορούν την ονομασία, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα ήταν σοφό από την πλευρά του να ανοίξει τα χαρτιά του πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Ντιμιτρόφ στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας αξιοπρεπούς φιλικής σχέσης μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

Τόνισε ότι δεν είναι υπέρ των αγαλμάτων, αναφερόμενος στην τοποθέτηση, από τις κυβερνήσεις Γκρουέφσκι, ανδριάντων ιστορικών προσωπικοτήτων όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος.
«Αν έχουμε ένα μέλλον, είναι ένα κοινό, ευρωπαϊκό μέλλον», επεσήμανε και δήλωσε πως θα ήθελε τα δικά του παιδιά να θεωρούν ότι στην Ελλάδα έχουν φίλους.

«Είμαστε στην αίθουσα αναμονής πολλά χρόνια. Το πεπρωμένο μας είναι η Ευρώπη. Θα θέλαμε να είμαστε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», τόνισε επίσης.
 naftemporiki.gr
 14/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin