Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Εν αναμονή θεσμών, μέτρων και... αποφάσεων

Χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες για να δσοθεί μία λύση στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου προχωράει η διαδικασία.


Οι δανειστές παρά τις πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης δε δείχνουν να κάνουν πίσω, ενώ εκφράζονται φόβοι για επανάληψη του 2015.

«Είναι ώρα να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και στην εκταμίευση της επόμενης δόσης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup του Ιουνίου.

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup, ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε: «Ελπίζουμε, επειδή από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αξιολογήσαμε τη συμμόρφωση της Ελλάδας στις δεσμεύσεις του προγράμματος και βλέπουμε ότι η Ελλάδα τις υλοποιεί από την πλευρά της».

Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, «η Ελλάδα στην πραγματικότητα ξεπέρασε πέρυσι τους δημοσιονομικούς στόχους και αναμένεται να επιτύχει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα φέτος και το επόμενο έτους, που είναι 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ, αντίστοιχα».

Επομένως, πρόσθεσε, «είναι ώρα να προχωρήσουμε, και οι εταίροι στο πρόγραμμα, για να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση και να εκταμιεύσουμε την επόμενη δόση».
  elzoni.gr
2/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin