Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση- σοκ του Ντόναλντ Τραμπ για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.


«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό όλος ο κόσμος να αναγνωρίσει ότι οι ΗΠΑ έχουν πετύχει έναν φανταστικό απολογισμό αναφορικά με τις δικές τους εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να νιώθουμε υπερηφάνεια» επισήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, σε σύντομες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που έκανε από το State Department.

«Αυτό έγινε χωρίς τη συμφωνία του Παρισιού» που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2015 από 195 χώρες, σημείωσε ο Ρεξ Τίλερσον και «δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουμε τις προσπάθειές μας με στόχο τη μείωση αυτών των εκπομπών στο μέλλον».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να «κρατήσει στο μυαλό της αυτήν την προοπτική».

Ο διακριτικός επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου εκτελούσε χρέη διευθύνοντος συμβούλου του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil, φημολογείται πως αντιτίθετο στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού, ενώ η απουσία του ήταν αισθητή χθες Πέμπτη από τον Λευκό Οίκο όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε την απόφασή του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr
2/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin