Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Κύπρος: Η ΕΕ χρειάζεται να εγγυηθεί την ασφάλεια πολιτών

Μόνο η ΕΕ χρειάζεται για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και την εφαρμογή της λύσης για το Κυπριακό, σημειώνει ο Πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάννι Πιττέλα.


Ο ίδιος εκτιμά ότι προϋπόθεση για την επιτυχία είναι πως "θα επιτευχθεί συμφωνία όπου δεν θα χρειαστούν ξένα στρατεύματα ή τρίτες χώρες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ανεξαρτησία της Κύπρου και των Κυπρίων πολιτών"

Συγκεκριμάνα, με την ευκαιρία της έναρξης από αύριο της διάσκεψης για το Κυπριακό που θα διεξαχθεί στο Crans-Montana της Ελβετίας με συζητήσεις για το κεφάλαιο «Ασφάλεια και Εγγυήσεις» ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάννι Πιτέλλα δήλωσε πως επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της πολιτικής του ομάδας "για μια σταθερή και βιώσιμη λύση για την Κύπρο, η οποία σέβεται πλήρως το ευρωπαϊκό δίκαιο και αρχές, το κεκτημένο της ΕΕ, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες για όλους τους Κύπριους".

"Η Ομάδα των σοσιαλιστών και δημοκρατών επιμένει στην ανάγκη για μια Ευρωπαϊκή Κύπρο και αναμένει ότι οι διαπραγματεύσεις για επανένωση θα επιτύχουν, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία όπου δεν θα χρειαστούν ξένα στρατεύματα ή τρίτες χώρες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ανεξαρτησία της Κύπρου και των Κυπρίων πολιτών", σημειώνει.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο καλύτερος εγγυητής για όλους τους Κυπρίους και μπορεί να επιβλέπει την εφαρμογή μιας τέτοιας συμφωνίας", κατέληξε ο Τζιάννι Πιττέλα.
Πηγή : ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
27/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin