Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Αντιδρά η Τουρκία στην απαγόρευση ομιλιών του Ερντογάν στη Γερμανία

Η Τουρκία καταφέρθηκε σήμερα εναντίον γερμανών πολιτικών επειδή αντιτίθενται στα σχέδια του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις στη Γερμανία πέραν της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), υποστηρίζοντας ότι η αντίθεσή τους αυτή φανερώνει ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι της Άγκυρας.
Νωρίτερα σήμερα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δηλώσει πως η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ήταν ανάρμοστο εκ μέρους του Ερντογάν να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις αυτές, δεδομένων των εντάσεων που υφίστανται μεταξύ των δύο χωρών που είναι σύμμαχες στο ΝΑΤΟ.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι πολιτικοί στη Γερμανία κάνουν απαράδεκτα σχόλια με εσωτερικούς πολιτικούς υπολογισμούς», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η σύνοδος κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο.

Ο Μουφτούογλου φάνηκε επίσης να επικρίνει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «απολυταρχικό ηγέτη».

«Η προσέγγιση του προσώπου που είχε προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ... για μια ακόμη φορά υπογραμμίζει το αληθινό πρόσωπο της νοοτροπίας που αντιμετωπίζουμε και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τους», δήλωσε.
 newsbeast.gr
29/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin