Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Τους φόβους της για δεκάδες νεκρούς στις λιβυκές ακτές εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Φόβους ότι δεκάδες μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά, πνίγηκαν σε ένα νέο ναυάγιο στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, εξέφρασε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR), καθώς χθες ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανέφερε ότι τουλάχιστον 126 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλεούμενου, στα ανοικτά της Λιβύης.


«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια λέμβος στην οποία επέβαιναν τουλάχιστον 85 άνθρωποι έσπασε στα δύο και βυθίστηκε, λίγο μετά τον απόπλου από τη Σαμπράθα στο δυτικό τμήμα της Λιβύης την Πέμπτη», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της UNHCR, ο Φεντερίκο Φόσι.

Όπως ανέφερε, τρία ξύλινα πλοιάρια αναχώρησαν ταυτόχρονα από τις λιβυκές αρχές το πρωί εκείνης της μέρας. Οι επιβάτες του πρώτου σκάφους διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Ιταλία, όπου και μετέφεραν πληροφορίες για την τύχη των άλλων δύο πλοιαρίων.

Ένα από τα άλλα πλοιάρια αναχαιτίστηκε από τις λιμενικές αρχές της Λιβύης και ρυμουλκήθηκε στην ακτή, ενώ το άλλο έσπασε στα δύο, με πολλούς από τους επιβαίνοντες να πέφτουν στη θάλασσα, τόνισε ο Φόσι.

«Κάποιοι επέζησαν και επικοινώνησαν έπειτα με οικείους τους που επέβαιναν στην πρώτη λέμβο, λέγοντάς τους ότι διασώθηκαν από τις λιβυκές αρχές. Δεν γνωρίζουμε πόσοι παρασύρθηκαν από τα κύματα», πρόσθεσε.

Ανάμεσα σε εκείνους για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί, είναι πολλές οικογένειες με παιδιά από τη Συρία και χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Οι μετανάστες που έφτασαν χθες στη Σικελία είπαν σε εργαζόμενους οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας πως επτά άνθρωποι πνίγηκαν πέφτοντας στη θάλασσα σε ένα ακόμη ναυάγιο, ανάμεσά τους ο σύζυγος μιας εγκύου από το Καμερούν που βρισκόταν ανάμεσα στους επιζώντες...
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr
20/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin